dimarts, 6 de novembre del 2012

El cercador de diaris.





* Era tal la seva disidència que qüasi mai en sabiem res.





Juan Miguel Suárez
Vendedor de Periódicos, de la serie Jubilados
(Newspaper Vendor, from the Retiree series), 2007




Avui mati , sense presa (esteim a l´atur) he anat a cercar el pa i a comprar el diari .De moment ens ho podem permetre.
Devien esser aprop de les dotze , bona hora per a berenar, i quan he sortit de la llibreria  l´he tornat a veure. Allà , remenant dins el contenedor de papers.
Ja l´havia vist altres vegades a altres contenedors. Es un senyor , amb aparença de senyor. Duu una garrosa negra  que li dona un cert aire de distinció.  Va ben vestit i net , cabells blancs i ben afeitat, d´uns setanta anys, alt , metre vuitanta, espigat però no magre. S´assembla molt al Kiko Veneno , el cantant.

Esteià treguent uns diaris quant he passat per l´acera del davant i he anat pensant fins a casa .He agafat una bossa amb revistes i suplements   i he tornat adeveres a veure si encara era a temps de trobar-lo.
Allà seguia estenent els diaris damunt el contenedor i triant les pagines dels articles.Ell esteia  absort amb els diaris i no s´ha donat compte de que m´hi atracava.

Bon dia li dic i ell es gira i em diu ah perdoni , figurant-se que vull tirar papers. No  no es que tenia a casa aquestes revistes i he pensat que abans de tirar-les donar-se-les  si l´hi interesen . 
La cara se li ha il.luminat de sorpresa , alegria i gratitut. Gracies gracies , de res , adeu .

Hagues volgut demenar-li més coses però s´apropava una altra persona i la vergonya m´ha pogut .Tampoc n´hi volia fer passar a ell.

De segur que m´el tornare a trobar i li demanare si li va agradar el llibre que vaig  afegir dins la bossa  i fins i tot coses més personals .Pens que si no va a la biblioteca és que és un esperit un tant rebeld i lliure .

Potser que  a partir d´aqui el demés sigui literatura  però  m´he sentit molt bé . 



...................salut.......................